Hvordan jeg jobber

Min nisje ligger i å maksimere grunnfunksjoner. Med dette mener jeg selve fundamentet helsen vår bygges på, men som vi kanskje ikke setter stor nok pris på før vi gjerne har gått på noen smeller, enten fysisk eller psykisk. Eksempler på grunnfunksjoner er ting som respirasjon, søvn, bevegelighet, styrke og det å kunne "skru av og på" kropp og hode etter behov. Jeg spesialiserer meg i "sammenveving" og hvordan hele kroppen jobber som en enhet og aldri gjør noe isolert.

Jeg liker å se på jobben min som en tilrettelegger. Jeg ønsker å hjelpe så mange som mulig med å bygge og tilrettelegge fysisk og mental robusthet gjennom å mestre fundamentet. Uansett hvilken arena du ønsker å maksimere prestasjonsnivåene dine på over tid, år etter år, så er det et solid fundament som gjør dette mulig. 

 

Det er energistyring som er den røde tråden og i arbeidet jeg har lagt ned det siste tiåret. Det å oppnå tilstrekkelig med overskudd er helt nødvendig for at vi kan gjennomføre alt vi både trenger og ønsker å gjøre uten at det drenerer oss unødvendig for krefter. Overskudd er hvor alt starter - for alle. 

Jeg tror på en kombinasjon av kunnskap og praktiske tilnærminger,  som må tilpasses hver enkelt person ut fra hva de faktisk trenger, ikke hva som nødvendigvis er mest populært.

IMG_4171.jpg

Min bakgrunn

 

Jeg er utdannet innenfor trening, ernæring, ledelse og politi.

 

Jeg har gjenomført mange tusen privattimer som trener gjennom 20 år som jeg tar med meg erfaring fra når jeg jobber med bedrifter, grupper og enkeltpersoner. Det siste tiåret med mer og mer integrering av respirasjonssystemet og mentale prosesser. 

 

For meg startet dette livsprosjektet etter 15 år med angst, depresjon og søvnproblemer. Etter hundrevis av terapitimer med ulike terapeuter, terapiformer og medisiner, ledet frustrasjon og nysgjerrighet meg til fagbøker og forskning, hvor spesielt hjernen og nervesystemet tok opp mye av tiden i årene som kom. Dette ledet meg til å fordype meg i pust og respirasjonssystemet som en av de viktigste regulatorene for stress og spenningsnivå. Ikke bare skulle dette bli starten på veien ut av angsten, men har tilført en helt ny dimensjon til hvordan jeg nå selv lever, praktiserer, trener og underviser andre. 

I 2011 bestemte jeg meg for å ta en posisjon mellom "fag og folk". Jeg begynte da å bryte ned forskning fra mange ulike fagområder, og veve disse sammen for å gjøre det lettfattelig og forståelig for folk flest gjennom et enkelt språk og praktiske tilnærminger.  

2016 fikk jeg endelig muligheten til å legge frem mitt arbeid for hjerneforskere ved UiO som gav meg tilbakemeldingene og kvalitetsikringen jeg ønsket for å ta konseptet videre.

 

Siden da har jeg fått mye verdifull erfaring ved å jobbe med et bredt spekter av mennesker med alle type bakgrunner og utfordringer både gjennom foredrag, prosesser og privattimer. Du kan se noen av referansene her.